Roadtrip Rondane in Noorwegen 🇳🇴

De roadtrip Rondane is ÊÊn van de hoogtepunten van Noorwegen. De route is gelegen bij Nationaal Park Rondane, waar de route ook naar is vernoemd. Tevens ligt het vlakbij Nationaal Park Dovre 🌲. Tijdens een rondreis door Noorwegen kunnen eenvoudig meerdere bezienswaardigheden worden gecombineerd. De route laat niet alleen ruim 2000 meter hoge bergtoppen en de prachtige natuur zien, maar komt ook langs de voormalige mijnen van Folldal.
 

Waar ligt de roadtrip Rondane?

De route Rondane is gelegen in de provincie Innlandet en loopt van Venabygdsfjellet naar Folldal en heeft een zijweg naar de eeuwenoude kerk van Sollia. De route ligt aan de oostkant van het Nationale Park Rondane, wat het oudste nationale park van Noorwegen is. Het park beslaat ruim 960 vierkante kilometer en bestaat grotendeels uit het hooggebergte Rondane dat tien bergtoppen van meer dan 2000 meter boven zeeniveau telt ⛰ī¸.
 
Roadtrip Rondane in Noorwegen
 

Algemene informatie over de route Rondane

Roadtrip Rondane is in totaal 75 kilometer lang en bestaat uit weg 27 tussen Venabygdsfjellet naar Folldal en de 219 vanaf weg 27 naar de Sollia Kirke. De Sollia Kirke is gebouwd in 1738 en toen der tijd door de inwoners van Sollia gebouwd. De eeuwenoude kerk kan worden bezocht en geldt als een hoogtepunt langs de route.

De roadtrip route gaat ook langs het Atnbru-gebied, waar de waterval Atnbrufossen en een museum liggen. Tevens zijn er langs de route rustplaatsen en uitkijkpunten te vinden, waar je optimaal kan genieten van de prachtige omgeving 🚗.

Het hoogste punt van de roadtrip Rondane is gelegen op 1060 meter boven zeeniveau. De weg is het hele jaar open voor verkeer, ook in de wintermaanden wanneer er volop sneeuw valt. Het kan wel voorkomen dat bij slecht weer de weg over Ringebufjellet wordt afgesloten voor korte periodes.

Wil je tijdens een rondreis door Noorwegen de hoogtepunten van het land zien? Maak een roadtrip over de Rondane! De route is namelijk 1 van de 18 National Scenic Routes, wat officieel de 18 mooiste routes van Noorwegen zijn. Maak je roadtrip groter en pak de nabijgelegen National Scenic Route Valdresflye mee, zo zie je nog meer hoogtepunten van Noorwegen!
 

ReizenReizen

 

Wat maakt de route bijzonder?

Het oudste nationale park van Noorwegen, Rondane, staat bekend als populair en gemakkelijk wandelgebied. Het is perfect geschikt om wandelingen te maken met het gezin, maar ook als gevorderde wandelaar. Met de vele hoge bergtoppen is het gebied ook populair voor bergwandelingen. Ook fietsers genieten van het gebied, de National Scenic Route Rondane is niet heel druk met verkeer en hierdoor geschikt om fietstochten te maken 🚲.

Tijdens de roadtrip Rondane zie je in relatief korte tijd vele hoogtepunten. De natuur staat centraal, maar bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude kerk Sollia Kirke en de voormalige mijnen van Folldal passeren ook.
 
Meer informatie over de route Rondane