Roadtrip Hardanger in Noorwegen 🇳🇴

De roadtrip Hardanger gaat door de prachtige regio Hardanger, dat bekend staat om de fruitteelt en hierbij horende bloeiende fruitbomen en de vele watervallen. De route bestaat uit 4 stukken en er moeten 2 overtochten met een veerboot worden gemaakt 🚘. Het bekendste stuk van de weg is in de vallei Oddadalen, waar de dubbele waterval Låtefossen ligt, deze waterval stort naast de weg naar beneden en het water stroomt vervolgens onder de weg door verder.
 

Waar ligt de route Hardanger?

De roadtrip Hardanger ligt in de gelijknamige regio, waar het langs de Sørfjord en Hardangerfjord loopt. Het verbindt Låtefoss en Granvin met elkaar, waarbij tussen Kinsarvik – Utne en Jondal – Tørvikbygd een overtocht met de veerboot moet worden gemaakt ⛴️.

De regio Hardanger is gelegen in de provincie Vestland, in het westen van Noorwegen. Deze regio telt vele hoogtepunten, waaronder Nationaal Park Hardangervidda en de bekende rots Trolltunga. Beiden zijn gelegen naast de toeristische route.
 
Roadtrip Hardanger in Noorwegen
 

Algemene informatie over de route Hardanger

De route is in totaal 165 kilometer lang en bestaat uit 4 stukken, waarbij tweemaal een ferry moet worden genomen. De route bestaat uit de delen Låtefoss – Kinsarvik, Utne – Jondal, Tørvikbygd – Norheimsund en Steindalsfossen – Granvin. Deze wegen zijn op wegenkaarten te vinden onder de nummers 13, 550, 49 en 79.

De regio Hardanger staat bekend om de fruitteelt, waardoor je kan genieten van prachtige bloeiende fruitbomen langs de route en tijdens het seizoen van vers fruit dat wordt verkocht vanuit kraampjes langs de weg 🍎. De regio staat ook bekend om de prachtige watervallen, direct langs de route liggen de beroemde watervallen Låtefossen en Steinsdalsfossen. De dubbele waterval Låtefossen is wereldwijd bekend en ligt pal naast de weg, waarbij het water van de watervallen onder de weg doorstroomt. Ook is er een parkeerplaats, zodat toeristen kunnen parkeren en naar de waterval toe kunnen lopen. De Steinsdalsfossen zijn bekend vanwege de wandelpaden, je kan namelijk helemaal rondom de waterval lopen. Inclusief achter de waterval langs! Iets na het einde van de route ligt Skjervsfossen, langs de bergweg richting Voss. Ook dit is een dubbele waterval, waarbij het water ruim 150 meter naar beneden stort. In de omgeving zijn ook mooie wandelpaden.

De roadtrip Hardanger gaat door de Sørfjord en Hardangerfjord en behoort tot de mooiste routes van het land 🚗. Het is namelijk 1 van de 18 National Scenic Routes. Ook de National Scenic Route Hardangervidda, die over het gelijknamige bergplateau gaat, ligt vlakbij. Maak je roadtrip groter en pak ook deze route mee tijdens je rondreis door Noorwegen!

Onze tip is om te beginnen met de roadtrip Hardangervidda naar Eidfjord, vanuit hier doorrijden naar Kinsarvik en hier de National Scenic Route Hardanger te beginnen. Rij naar Låtefossen, vervolgens iets terug en rij bij Odda weg 550 op. Je rijdt dan via de andere zijde van de Sørfjord naar Utne waar je de rest van de route kan vervolgen. Door de 550 tussen Odda en Utne te nemen voorkom je dat je de weg tussen Odda en Kinsarvik tweemaal moet rijden, zie je meer van de Sørfjord en vermijd je een veerboot ⛴️.
 

ReizenReizen

 

Wat maakt de route bijzonder?

De regio behoort tot de mooiste van Noorwegen en reizen met de auto is een ideale manier om veel hoogtepunten te kunnen zien. Maak tijdens de roadtrip Hardanger een stop bij de bekende watervallen, wandel door de prachtige natuur 🌲 of breng een bezoek aan de Trolltunga en nationaal park Hardangervidda. In de regio Hardanger is voldoende te zien en te beleven en de toeristische route brengt je langs de hoogtepunten!
 
Meer informatie over de route Hardanger